Asgari ücret zammı için tartışmalar sürerken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in politikaları beklentileri değiştirdi. Son tahminleriyle dikkat çeken Özgür Erdursun, asgari ücretin maksimum 20 bin TL olacağını öngörüyor.

Asgari Ücret Zammında Öngörüsü Tutmuştu: SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan Yeni Tahmin

Yıl sonuna yaklaştıkça, milyonlarca çalışan ve aileleri asgari ücrete yapılacak zammı merak ediyor. Hükümet, açıkladığı programda asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağını duyurmuştu. Bu nedenle herkesin aklında "Asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusu var.

Makine sanayi sorunları ve çözüm önerileri MİB'de masaya yatırıldı Makine sanayi sorunları ve çözüm önerileri MİB'de masaya yatırıldı

Özgür Erdursun'dan Yeni Asgari Ücret Tahmini

Geçtiğimiz yıl asgari ücret tahminiyle dikkat çeken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yeni bir tahminde bulundu. Erdursun, "Ocak ayı geldiğinde asgari ücret artacak. Asgari ücret Temmuz ayında bildiğiniz gibi artmadı. Hedeflenen enflasyon üzerinde olursa asgari ücretin maksimum 20 bin TL olacağını düşünüyorum. Orta Vadeli Program'da enflasyon hedefi verildi, memurun, memur emeklisinin ne alacağı zaten belli." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek'in Etkisi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığı döneminde vergi konusunda ezberleri bozmuş ve asgari ücret konusunda ara zam yapılmaması gerektiğini savunmuştu. Şimşek'in bu tutumu, yıl sonunda yapılacak asgari ücret zammı için beklentileri şekillendiriyor.

Asgari Ücret 2024'te Ne Kadar Olmuştu?

Her yıl Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir heyetle yeni asgari ücreti belirliyor. Pandemi sonrası dönemde yılda iki kez yapılan asgari ücret artışları, 2024 yılı için sadece bir kez yapılmış ve ara zam gerçekleştirilmemişti.