Elinizin altındaki malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz tavuklu çökertme kebabı, hem göze hem damağa hitap eden bir yemektir. İşte enfes tavuklu çökertme kebabı tarifi ve yapılışı.

Tavuklu çökertme kebabı, Osmanlı saray mutfaklarından günümüze kadar gelen özel bir tariftir. İşte bu tarihi yemeği evinizde deneyebileceğiniz kolay bir tarif.

MALZEMELER

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

1 buçuk tavuk göğsü
2 büyük patates

Marine için:

1 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz

Yoğurt sosu için:

1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Salçalı sos için:
2 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tutam kekik
Çeyrek çay bardağı su

TARİF

Tavukları uzun şeritler halinde doğrayalım.
Marine için gerekli tüm malzemeleri çırpalım ve içine tavukları ekleyelim. Marine edilmiş tavukları 1 saat dolapta dinlendirelim.
Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
Yoğurdu çırpıp içine sarımsak rendeleyelim.
Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim ve kekik ekleyelim.
Çok az suyla açalım biraz daha kavurup ocağın altını kapatalım.
Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos ve en üste de tavukları koyalım. Tavuklu çökertme kebabı tarifiniz servise hazır.