Massachusetts’te, sivrisineklerden insanlara bulaşan ölümcül Doğu At Ensefaliti virüsü ilk kez görüldü. Eyalet genelinde alınan tedbirler ve yasaklarla, bu virüsün yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Yetkililer, bölge halkını virüsün tehlikeleri konusunda uyarıyor.

Uzmanından ebeveynlere uyarı: “Çocukların yanında haber izlemeyin” Uzmanından ebeveynlere uyarı: “Çocukların yanında haber izlemeyin”

ABD'de Sivrisineklerden Bulaşan Ölümcül Virüs Endişesi
Koronavirüs salgınının ardından dünya genelinde virüs tehditlerine karşı hassasiyet artmışken, bu kez ABD'de sivrisineklerden bulaşan ölümcül bir virüs haberi gündeme geldi. Massachusetts eyaletinde tespit edilen 'doğu at ensefaliti' virüsü, sağlık yetkililerini harekete geçirdi.

Massachusetts'te İlk Doğu At Ensefaliti Vakası
ABD'nin Massachusetts eyaletinde, doğu at ensefaliti (Eastern Equine Encephalitis, EEE) virüsüne yakalanan bir kişi tespit edildi. Massachusetts sağlık departmanından Robbie Goldstein, bu yıl eyaletteki ilk vaka olduğunu doğruladı. EEE virüsünün yayılmaması için çeşitli önlemler alınmaya başlandı.

Eyalet Genelinde Önlemler ve Uyarılar
Massachusetts'in Plymouth ve Worcester bölgelerinde sivrisinek ilaçlaması yapılacağı bildirildi. Yetkililer, bölge sakinlerini sivrisinek ilaçları kullanmaları, ciltlerini örten giysiler giymeleri ve açık hava etkinliklerini sivrisineklerin yoğun olduğu vakitlere denk getirmemeleri konusunda uyardı.

Açık Hava Etkinlikleri Kısıtlandı
Plymouth bölgesinde açık hava etkinliklerinin yoğun sivrisinek varlığı nedeniyle gözden geçirilmesi tavsiye edilirken, Oxford bölgesinde akşam saatleri için açık hava etkinlikleri yasaklandı.

Doğu At Ensefaliti: Nadir ve Ölümcül Bir Hastalık
Doğu at ensefaliti virüsü, enfekte sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan nadir ve ölümcül bir hastalıktır. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, bu hastalığa yakalananların yaklaşık yüzde 30'u hayatını kaybederken, iyileşenlerde nörolojik problemler görülebilir. Semptomlar arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği bulunur. Şu an için hastalığa yönelik bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.