Sivrisinek ısırıkları sadece rahatsızlık vermekle kalmaz, bazen ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Ancak doğal yöntemlerle bu küçük ama can sıkıcı böceklerden korunmak mümkündür. Anason, karanfil ve fesleğen gibi esansiyel yağlar, etkili bir koruma sağlar.

Sivrisineklerden kurtulmanın doğal yolları araştırılıyor. Özellikle yaz mevsiminde artış gösteren sinek türlerinden bazıları vücudu ısırarak kaşıntıya neden oluyor. Oldukça rahatsız edici olan sinek ısırıklarından korunmak için kimyasal ürünler kullanmak yerine hem doğal hem de oldukça etkili yöntemler kullanılıyor. 

Sinek ısırıkları için genellikle 'kaşıma daha çok kaşınır' daha tabiri kullanılır. Sürekli kaşıntı hissi yaratan bu ısırıklar oldukça can sıkıcı olabilir. Bu doğal çözümler sivrisineklerden kurtulmanızı sağlayacak.

Daha yeşil bir Mudanya için temizlik yaptılar Daha yeşil bir Mudanya için temizlik yaptılar

SİVRİSİNEKLERİ ANINDA KOVAN 7 DOĞAL YÖNTEM!

VANİLYA TOZU

Vanilya tozunu 1 ila 10 oranında bebek losyonu ile karıştırın ve vücudunuzun tüm açık kısımlarına uygulayın. Vanilinleri suda eritebilir ve ardından karışımı cildinizin açık alanlarına ve kıyafetlerinize püskürtebilirsiniz.

ESANSİYEL YAĞLAR

Seyreltilmiş anason, karanfil, fesleğen ve okaliptüs yağlarını cildinizin açık alanlarına uygulayın. (bir bardak suya 5-10 damla)

KARANFİL

Bir bardak suya 5 gr karanfil koyun ve 15 dakika kaynatın. 10 damlasını 1 çorba kaşığı kolonya ile karıştırın ve karışımı vücudunuzun açık bölgelerine uygulayın.

ARDIÇ DALLARI

Dışarıda otururken ateş yakmaya karar verirseniz, içine birkaç ardıç dalı atın. Bu sivrisinekleri anında uzaklaştıracaktır.

SEDİR YAĞI

Sedir yağı kokusu sadece sivrisinekleri değil, aynı zamanda sinekleri ve hamamböceklerini de uzaklaştırır.

YAĞ, SİRKE VE ŞAMPUAN

Sivrisinek ve sineklere karşı etkili bir kovucu yapmak için ucuz yemeklik yağ, şampuan ve sirke gerekir. Bu malzemeleri eşit miktarlarda beyaz köpük oluşuncaya dek karıştırın. Bu karışımı evinizin bir köşesinde ağzı açık bir şişe içinde bekletebilirsiniz.

MÜRVER ÇİÇEĞİ

Odanıza mürver çiçeği (elderflower) koyun. Sivrisineklerin yaklaşmadığını göreceksiniz. Ancak dikkatli olun, elderflower'ın güçlü kokusu uykunuzu bölebilir o yüzden uyku zamanı odanızdan çıkarmak daha iyidir.