Misafirleriniz için günlerce taze kalan kurabiyeler mi hazırlamak istiyorsunuz? Bu şipşak tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Yapımı kolay, bayatlamayan ve her zaman elinizin altında bulunmasını isteyeceğiniz bir lezzet.

Günlerce bayatlamayan ve taptaze kalan tuzlu kurabiyelerle çay saatlerinizde fark yaratın. Bu tarif, pratik yapımı ve uzun süre dayanmasıyla sofralarınıza lezzet katacak.

Bayatlamayan bir kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi renklendirin. Şipşak hazırlanan bu tuzlu kurabiyeler, günlerce tazeliğini koruyacak ve lezzetiyle herkesi mutlu edecek.

Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
2 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

1. Un hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar karıştırın.

2. Malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek 5 dakika yoğurun.

3. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

4. Hamuru elinizle ince bir rulo yapın. Dilediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dizin.

5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu da serptikten sonra, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin.

Günlerce tazeliğini koruyan bu tuzlu kurabiyeler, hem pratik yapımıyla hem de lezzetiyle sizi şaşırtacak. Çay saatlerinde ya da atıştırmalık olarak her zaman elinizin altında bulunmasını isteyeceğiniz bir tarif! Afiyet olsun.