Sinop’un Gerze ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle ilçedeki bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı. Özellikle düşük kotlu alanlarda etkili olan yağış, kısa sürede su baskınlarına neden oldu. Belediye ekipleri, su dolan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması yaparken, yol güzergahlarında oluşan su birikintileri trafikte zaman zaman aksamalara neden oldu.

Gerze ilçesindeki vatandaşlar, sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, belediye ekiplerinin müdahalesi ile suları tahliye etmeye çalıştı. Yol güzergahlarında oluşan su birikintileri ise sürücüler için tehlikeli anlara neden oldu. Belediye ekipleri, su baskını yaşanan bölgelerde temizlik çalışmalarını hızla yürütüyor.

"Kadına yönelik şiddetle ve erken yaşta evliliklerle mücadele" semineri düzenlendi "Kadına yönelik şiddetle ve erken yaşta evliliklerle mücadele" semineri düzenlendi

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışların gün boyu etkisini sürdüreceğini ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Gerze Belediyesi, vatandaşları su baskınlarına karşı tedbirli olmaya davet ederken, ekiplerin su baskını yaşanan bölgelerdeki çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.