Sigara fiyatlarına art arda gelen zamlar tiryakilerin cebini yakmaya devam ediyor. Philip Morris, JTI ve BAT gibi dev sigara markalarının ürünlerine kısa süre içinde ikinci kez zam yapıldı. En pahalı ürün ise 105 TL ile Philip Morris’in Marlboro sarımlık tütünü oldu.

Sigara Fiyatlarına Peş Peşe Zam: Marlboro 105 TL Oldu!

Geçtiğimiz günlerde sigara üreticileri tarafından yapılan zamlar, tiryakileri derinden etkiledi. Özellikle Philip Morris, JTI, BAT ve Imperial Tobacco gibi dev tütün firmaları Eylül ayında ardı ardına zam kararı aldı. 11 Eylül 2024 itibarıyla sigara fiyatları bir kez daha arttı ve Philip Morris’in en pahalı ürünü 105 TL'ye yükseldi. İşte, son zamlarla birlikte güncel sigara fiyatları ve detaylar...

Peş Peşe Yapılan Zamlar Sigara Fiyatlarını Uçurdu
Son dönemde sigara fiyatlarında yapılan artışlar, tüketicilerin bütçesini zorlamaya devam ediyor. Özellikle Philip Morris, JTI ve BAT gibi büyük tütün markaları, Eylül ayının başından itibaren zam açıklamaları yaptı. Sigara fiyatlarına gelen artışlar sadece büyük markalarla sınırlı kalmadı; Imperial Tobacco da zam yaparak, kendi ürünlerinin fiyatlarını yükseltti.

Marlboro Fiyatı 105 TL’ye Yükseldi
Philip Morris grubuna ait ürünlerden biri olan Marlboro'nun sarımlık tütünü, yapılan son zamla birlikte 105 TL'ye çıktı. 50 gram sarımlık kıyılmış tütün fiyatına gelen bu zam, sigara tiryakileri arasında büyük tepkiyle karşılandı. Sadece beş gün içinde iki kez zamlanan ürün, tüketicileri tütün ürünleri fiyatlarına karşı daha duyarlı hale getirdi.

Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği’nden Açıklama
Zam haberi, Türkiye Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından sosyal medyada duyuruldu. Dündar, sigara fiyatlarına gelen artışlarla ilgili sık sık bilgilendirmeler yaparak, tekel bayilerinin ve tüketicilerin dikkatini çekiyor. Sosyal medya üzerinden yapılan bu duyuru, kısa sürede büyük yankı uyandırdı ve tüketicilerden yoğun tepki aldı.

Diğer Sigara Markaları da Zam Yaptı
Philip Morris grubunun yanı sıra JTI, BAT ve Imperial Tobacco da fiyat artışlarına katıldı. Bu dev tütün firmaları, artan maliyetler ve ekonomik koşullar nedeniyle fiyatlarını tekrar gözden geçirmek zorunda kaldı. Yapılan zamlarla birlikte bu grupların ürünlerinde de ciddi fiyat artışları görüldü.

Tiryakiler İçin Zor Günler
Yapılan peş peşe zamlar, sigara tiryakilerini olumsuz etkiledi. Özellikle sık zamlanan ürünler arasında yer alan Marlboro’nun 50 gram sarımlık tütünü, sigara tüketicilerini alternatif arayışlarına yöneltti. Zamların devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Son dönemde sigara fiyatlarına gelen zamlar, tiryakilerin bütçesini daha da zorlarken, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Philip Morris, JTI, BAT ve Imperial Tobacco gibi dev tütün firmalarının ardı ardına yaptığı fiyat artışları, tüketiciler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Özellikle Marlboro’nun 105 TL’ye yükselmesi, sigara tiryakilerini derinden etkiledi.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak