Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en lezzetli yolu: Karpuz Çorbası! Kendi kabuğunda servis edilen bu eşsiz çorba tarifi, taze nane ve limonla lezzetlendiriliyor.

Yaz aylarının sevilen lezzeti karpuzun lezzeti malum. Peki ya karpuz çorbasını hiç denediniz mi? Sağlık deposu olan ve serinleten bu lezzeti kendi kabuğunun içinde servis ederek efsane bir sunum elde etmeniz mümkün.

Havaların ısınmasıyla market ve manav reyonlarında karpuzlar boy gösterdi. Geriye karpuzun güzelliğinden yararlanıp efsane lezzetler ortaya çıkarmak kalıyor. Sıcak yaz günlerinde karpuzu püre haline getirip çorbasını içerek serinleyebilirsiniz. Peki, ama nasıl? İşte muhteşem tarifi…

Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

KARPUZ ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler

2 su bardağı taze sıkılmış karpuz suyu
1 avuç taze nane yaprağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon
1 çay kaşığı çörek otu

HAZIRLANMA AŞAMALARI

Öncelikle karpuzun çekirdeklerini güzelce temizleyin. Daha sonra el blenderı kullanarak karpuzunuzu püre edin. 

1 bardak içme suyunu ve çörek otunu püre haline getirdiğiniz karpuzun içene aktarın. Ardından karıştırarak buzdolabına soğuması için koyun.

Bu sırada nane püresini hazırlayabilirsiniz. Nane ve toz şekeri havanda güzelce dövün. Daha sonra limon suyu ilave edin ve bu püreyi de buzdolabına alın.

3 saat beklettiğiniz karpuz karışımın üzerine nane püresini dökerek karpuzun kendi kabuğunun içinde, buz ilave ederek servis edebilirsiniz.