AK Parti'nin İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak tanınan Şeyma Döğücü, 1965 yılında Çorum'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Döğücü, siyasi ve sosyal alanlarda aktif bir isim olarak dikkat çekiyor. Şeyma Döğücü'nün hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi hakkında detaylar haberimizde.

Şeyma Döğücü Kimdir?
1965 yılında Çorum’da doğan Şeyma Döğücü, eğitim hayatına Çorum İmam Hatip Lisesi’nde başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra İstanbul Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

Hukuk ve İnsan Hakları Alanında Çalışmaları
Şeyma Döğücü, hukuk alanındaki mesleki kariyerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev almıştır. Bunlar arasında Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Araştırma Kültür Vakfı gibi kuruluşlar bulunmaktadır. Döğücü, insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yapmış ve bu kuruluşlarda yönetim kurulu üyelikleri üstlenmiştir.

Siyasi Kariyer
Şeyma Döğücü, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasi hayata adım attı. AK Parti bünyesinde Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanlığı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanlığı, Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı ve Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu.

2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Döğücü, 2013-2014 yılları arasında Türkiye’nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe’de Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Sancaktepe Belediye Başkan Adaylığı
Şeyma Döğücü, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak seçim yarışına katıldı. Seçim sonrası İstanbul Sancaktepe'de yaptığı çalışmalar ve görev süresince yürüttüğü projelerle gündemde kalmaya devam etti.

Meriç Aral kimdir? Meriç Aral kaç yaşında ve nereli? Meriç Aral evlendi mi? Meriç Aral kimdir? Meriç Aral kaç yaşında ve nereli? Meriç Aral evlendi mi?

Özel Hayat
Şeyma Döğücü, evli ve 3 çocuk annesidir. Hem ailesi hem de siyasi kariyeriyle dikkat çeken Döğücü, toplumsal meselelerde ve yerel yönetim çalışmalarında aktif rol oynamaya devam etmektedir.

Şeyma Döğücü, hukuk ve siyaset alanındaki tecrübeleriyle tanınan bir isimdir. Siyasi kariyeri boyunca birçok önemli görevde yer almış ve İstanbul Sancaktepe'de önemli projelere imza atmıştır.