Kenevir yetiştiriciliği için başvurular 1 Ekim'de başlıyor Kenevir yetiştiriciliği için başvurular 1 Ekim'de başlıyor

Selim Aydın, TÜİK'in Temmuz ayı enflasyon verilerine göre mal ve hizmet fiyatlarının %3,23 oranında arttığını, yıllık enflasyonun ise %61,78 olarak belirlendiğini belirtti. Geçtiğimiz ay memur ve emekli maaşlarına yapılan %10 oranındaki artışın, Temmuz enflasyonu ile birlikte ilk ayda üçte bir oranında eridiğini vurgulayan Aydın, mutfak masrafları, doğalgaz, elektrik ve kiralardaki zamların dikkate alındığında, memurların cebine yansıyan gerçek erimenin çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, belirlenen enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maaşlar Açlık ve Yoksulluk Sınırından Kurtarılmalı

Aydın, “Yüksek enflasyon, ülke içinde paranın değerinin düşmesi ve alım gücünün azalması nedeniyle özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı zorlamaktadır. Enflasyonist dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak daha yüksek oranlı maaş zammı yapılsa da maaşlardaki artışlar enflasyon oranında kaldığı sürece emeği ile geçinen kesimin hayat standardının düşmesine neden olmaktadır” dedi.

Aydın, çalışanların alım gücünün korunması ve artırılması gerektiğini belirterek, “Bu tür durumlarda çalışanların alım gücünün korunması ve artırılması her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. Aksi halde, ekonomideki bütün olumsuz gelişmeler dar ve sabit gelirlilerin yapacağı fedakarlığa bağlı olarak aşılmakta, her dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir hale gelmektedir” dedi. Memur ve emeklilerin üzerindeki ekonomik yükün hafifletilmesi için maaşların açlık ve yoksulluk sınırından kurtarılması ve enflasyonun üzerinde bir artış yapılması gerektiğini vurgulayan Aydın, refah payı ödemesinin de zorunlu hale geldiğini belirtti.

Alım Gücünü Koruyacak Uygulamalara İhtiyaç Var

Aydın, “Temmuz ayı enflasyonu ile birlikte memur ve emeklilerimizin %10 zamla bu dönemi atlatamayacağı görülmelidir. Bu nedenle çarşı, pazarda fiyatlar sürekli yükselirken alım gücünü koruyacak, memur ve emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç vardır” dedi. Ayrıca, maaşlara ek zam verilmesi, refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi taleplerinin karşılık bulmasının hayati önem taşıdığını ifade etti.