Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve Çorumlu hemşehrimiz Muhsin Dere ile Çorum protokolününden de çok sayıda kişini katılımıyla yarın OSB ziyaret edilecek. OSB’deki yapımı devam eden savunma sanayi kuruluşlarını ziyaret edecek heyet, saat 11.00’de fabrikalarda ilk numune üretim etkinliğine katılacak.

Sungurlu OSB'de Barut Fişek ve Kapsül üretim tesislerinde deneme üretimi başladı Sungurlu OSB'de Barut Fişek ve Kapsül üretim tesislerinde deneme üretimi başladı

TEMELİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATMIŞTI

Savunma sanayi fabrikalarının temeli, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere'nin girişimleriyle ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 13 Ağustos 2022 tarihinde atılmıştı. Yarın, Ahlatcı Gold Force Küresel Barut fabrikası, Nitrogliserin fabrikası, Nitroselüloz fabrikası, Arca Kapsül üretim fabrikası ve Mıte Defence Fişek üretim fabrikası olmak üzere 3 farklı firmanın 5 farklı fabrikasında numune üretim aşamasına geçilecek.

Türkiye'nin yeni Savunma Sanayi merkezi Çorum! Türkiye'nin yeni Savunma Sanayi merkezi Çorum!

FABRİKALARIN İNŞAATINDA 3 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Çorum'da yolları genişliyor, trafik rahatlıyor Çorum'da yolları genişliyor, trafik rahatlıyor

Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı fabrikaların ilk etapları tamamlanarak, planlandığı şekilde ilk numune üretimi yapılacak. Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük savunma sanayi yatırımı olan bu fabrikalar, toplamda 6 milyar lira yatırım değerine sahip. Üretimlerinin büyük bir kısmını ihraç etmeyi planlayan fabrikalar, 3-4 milyar liralık bir ihracat ve üretim potansiyeline sahip olacaklar.

Bu önemli etkinlik, Sungurlu OSB'nin ve Çorum'un sanayi ve ekonomi açısından büyük bir adımını temsil ediyor. Yeni fabrikaların bölgeye ve ülke ekonomisine katkılarının büyük olması bekleniyor.

Haber Merkezi