Şambali tatlısı, irmik ve şerbetin muhteşem uyumu ile Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Bu geleneksel tarifi evinizde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen Şambali, lezzetiyle zamanı aşan tatlılarımızdan biri. Şambali yapımı, şerbetli tatlılar arasında kolaylıkla uygulayabileceğiniz tariflerden biri.
Tarihi bir lezzet olan Şambali tatlısı, şerbetli tatlı severler için mükemmel bir seçenektir. İrmik, şeker ve şerbetin birleşimiyle oluşan bu tatlıyı evde yapmanın tüm detaylarını sizler için derledik.
MALZEMELER
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı pekmez
Hamuru:
2 bardak irmik
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti:
1 bardak su
1 bardak şeker
3 damla limon suyu
TARİF
Hamuru için verilen tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Harcı yağladığınız cam fırın kabına dökün.
Fırını ısıtın.
Dilimlediğiniz harcın üzerine pekmez ve suyu karıştırarak sürün.
Sıcak fırında 200 derece 20 dakika boyunca pişirin.
Şerbet malzemelerini bir tencerede karıştırın ve kaynatın.
Fırından çıkan tatlı sıcakken sıcak şerbeti dökün.