Ekmek bandırarak yenen yemekler arasında özel bir yere sahip olan kıymalı patates yemeği, güveç formunda sizi bekliyor. Bu lezzetli ve modern tarifi keşfedin.

KIYMALI PATATES GÜVEÇ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram dana kıyma
1 kilo patates
1 adet yumurta
250 ml süt
100 gram tereyağı
1 adet soğan
50 gram peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayın. Ardından içine tereyağı ekleyerek patatesleri ezmeye başlayın. Sütü ılıştırarak yaptığını püreye ekleyin. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Soğanı soyup küçük parçalar halinde kesin. Altın rengini alana kadar soğanları tereyağında ayrı bir tavada soteleyin. Sotelenen soğana kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu işlem sırasında sürekli olarak karıştırın. Tuzunu ekleyin ve karışımı soğuması için ayrı bir kaseye koyun. Kıymalı karışım soğuduğunda içinde yumurtayı kırın.
Bir fırın kalıbını tereyağ ile yağlayın, eti ekleyin ve üzerine patates püresini koyun. 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın, rendelenmiş peyniri ekleyin ve 5 dakika daha fırına koyun.