Mutfakta pratik çözümler arayanlar için ideal bir seçenek olan tava böreği, lezzeti ve kolaylığıyla göz dolduruyor. Bol peynirli ve lezzetli bir börek için işte tarifiniz!

BOL PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

4 yufka

1 su bardağı süt

2 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı rende beyaz peynir

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Yarım demet maydanoz

2 su bardağı rende kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Bir adet yufkayı kenarları tavadan taşacak şekilde yerleştirin ve tavayı kısık ateşteki ocağa koyun.

Süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu karıştırın.

3 adet yufkayı parçalara ayırarak yumurtalı karışıma batırın.

Parçalara ayırdığınız yufkaları tavanın üzerinde duran yufkanın üzerine yayın.

Üzerine kıyılmış maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyin. Bu işlemi iki kat daha tekrarlayın.

Kenarları taşan yufkaları içe doğru katlayın. Bu sırada kuru yufkaların üzerine yumurtalı karışımdan sürün.

Böreği tamamen katlayın ve tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte her bir tarafını 15 dakika kadar pişirin.