Eğer tatlı krizlerinizi bastıracak, aynı zamanda misafirlerinizi büyüleyecek bir tarif arıyorsanız, Karpatka tatlısı tam size göre! Bu geleneksel tatlı, hem görünümü hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. İşte, adım adım Karpatka tatlısı tarifi.

Karpatka tatlısı, vanilyalı krema ile doldurulmuş ve iki kat hamur arasında servis edilen bir tatlıdır. Polonya'dan dünyaya yayılan bu lezzet, tatlı severlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız.

Mutfağınızda farklı ve lezzetli bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Karpatka tatlısı, vanilyalı muhallebisi ve yumuşacık hamuruyla mükemmel bir seçenek. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile tatlı saatlerinizi daha keyifli hale getirin.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
5 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
125 gram tereyağı

Kreması için:

1 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
3 adet yumurta sarısı
2 paket vanilin
10-15 adet ahududu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

TARİF

Karpatkanın hamurunu hazırlamak için küçük bir tencereye su, tuz ve tereyağını koyarak kaynatın.
Su kaynar hale geldiğinde içerisine un ekleyin ve topaklar gidene kadar karıştırın.
Hamuru pişirdikten sonra başka bir kaba alın ve soğuması için bekletin.
Hamur ılımaya başladığında kabartma tozu ve yumurtaları tek tek ilave edin.
Hamuru güzelce karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamurun yarısını alın ve yayın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Hamur piştiğinde kalıptan çıkartın ve kenara alıp oda sıcaklığında soğutun. Bu esnada diğer hamuru kelepçeli kalıba yerleştirin ve pişirin.
Kreması için; Tereyağı ve ahududu dışında kalan malzemeleri tencereye aktarın.
Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar, sürekli çırparak pişirin.
Kremanın üzerini streç film ile örtün ve kenara alarak soğutun.
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kasede çırpın. Daha sonra kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Hamuru kelepçeli kalıbın içerisine alın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve her tarafa yayın.
En üst kısma ahududuları yerleştirin. Diğer hamuru üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
Hazırladığınız karpatka tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Krema sertleştiğinde kalıbı çıkartın.
Karpatka pastasını dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Karpatka tatlısı, yapımı kolay ve lezzeti mükemmel bir tatlı olarak sofralarınızda yerini alacak. Adım adım tarifimizi uygulayarak siz de bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Üzerine serpiştirdiğiniz pudra şekeri ve taze ahududular ile görsel olarak da muhteşem bir tatlı sunabilirsiniz. Afiyet olsun!