Evde mükemmel pirinç pilavı yapmanın yollarını keşfedin! Profesyonel şeflerden gelen sırlarla, pilavınızı her seferinde tane tane ve lezzetli yapmanın keyfini çıkarın.

Pirinç pilavı, sofralarımızın vazgeçilmezi. Peki, bu basit görünen ama aslında incelikleri olan yemeği nasıl mükemmel hale getirebilirsiniz? İşte tane tane pirinç pilavı yapmanın detayları!

Mutfakta bir sanat eseri yaratmaya hazır mısınız? Tane tane ve parlak bir pirinç pilavı için gerekli olan tüm bilgiler, adım adım bu tarifte. Uzman şeflerin sırlarıyla pilav yapmanın tüm inceliklerini öğrenin.

TANE TANE PİLAV TARİFİ

PİRİNÇ PİLAVI MALZEMELERİ

- 2 su bardağı pirinç

- 2,5 su bardağı sıcak su

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

- 3 çorba kaşığı tereyağı

- Tuz

Pirinçleri ıslatmada;

- Pirinçleri üzerini geçecek ılık su

- Tuz

PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI

Onedio.com sitesinde yer alan  içerikte; Tane tane pilav yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar paylaşıldı. İşte o tarifle ilgili bilgiler

1. Pirinci bir kabın içine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Bir tatlı kaşığı kadar tuz atarak en fazla 20 dakika bekletin.

2. Bekleme aşamasının ardından pirincin nişastası gidene kadar bol su ile yıkayın.

3. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekledikten sonra erimesini sağlayın. Pirinçleri ilave ettikten sonra 5-6 dakika kadar kavurun.  Pirinçler tane tane dökülemeye başladığında kavurma işlemini sonlandırın.

4. Kavurulan pirinçlerin üzerine sıcak su dilerseniz de tavuk suyu ilavesi yapın. Daha hafif olması için yarı yarıya tavuk suyu ve sıcak su ekleyebilirsiniz. 

5. Son olarak pilavınızın tuzunu ekleyin ve hafifçe karıştırın.

6. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağınızı yüksek ısıya alın. 

7. Kaynama noktasına geldiğinde ocağı altını en kısık ayara getirin. Pirinçler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

8. Ocağınızın altını kapattıktan sonra havlu peçete ile üzerini örtün ve kapağını tekrar kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

9. Son olarak tahta kaşık yardımı ile pilavınızı karıştırın ve servis tabaklarına alın. Afiyet olsun.

Pirinç pilavının mükemmel olması için uygulamanız gereken basit ama etkili yöntemleri öğrendiniz. Bu bilgilerle, artık her seferinde tane tane ve lezzetli pilavlar yapabileceksiniz. Sofralarınızda yer alan bu klasik Türk yemeğini, sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!