Misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, peynirli puf poğaça tam size göre. Bu tarifle, evinizde pastane lezzetinde poğaçalar yapabilirsiniz.

Peynir ve maydanozun mükemmel uyumu, bu puf poğaça tarifinde buluşuyor. Adım adım anlatılan bu tarif ile poğaçalarınızı kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Bu lezzetli peynirli puf poğaça tarifi, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Hem pratik hem de çok lezzetli bu poğaça, kahvaltı ve çay saatlerinin yıldızı olmaya aday.

Peynirli Puf Poğaça

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta akı

Aldığı kadar un

İç harcı için:

250 g beyaz peynir

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Yoğurt, yağ, yumurta akı, süt ve tuzu yoğurma kabına alın ve karıştırın. üzerine kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açın ve ortasına peynirli iç harç koyup yuvarlak poğaça şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız(180) fırında kızarana kadar poğaçaları pişirin. Afiyet olsun.

Peynirli puf poğaça, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve doyurucu bir seçenek sunar. Bu tarif ile kahvaltı ve çay saatlerinize renk katabilir, sevdiklerinizi bu nefis lezzetle şımartabilirsiniz. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın!