Evde kuru pasta yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay. Pastane lezzetinde, ağızda dağılan kuru pastalar için işte size adım adım bir rehber.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 adet yumurta (birinin sarısı, kurabiyelerin üzerine sürülecek)

1 paket kabartma tozu

Yarım paket margarin

1 çay bardağı yoğurt

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı limon suyu

Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

HAZIRLANIŞI

Bir kap içerisine yumurtayı ve oda sıcaklığında erimiş margarini ekleyerek bir el çırpıcısıyla karıştırın.

Karışımın üzerine limon suyu, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Daha sonra şekeri ve tuzu ilave edin, pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

Pürüzsüz bir hal alınca kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamura un eklemeye devam edin ve güzelce yoğurun.

Hazırlamış olduğunuz hamurdan yuvarlak bir parça alarak düz bir zeminin üzerinde ileri geri hareketlerle şerit parçaları oluşturun.

Oluşan şeritlerden burgu ve örgü motifli kuru pastalar hazırlayabilirsiniz.

Dilerseniz hamuru düz bir şekilde açarak kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller de verebilirsiniz.

Hamurunuz bitene kadar şekil verme işlemini sürdürün.

Yağlamış olduğunuz veya yağlı kağıt serili tepsiye kuru pastalarınızı dizin.

Daha sonra yumurta sarısını kuru pastaların üzerine sürün.

Son olarak çörek otu ve susamı üzerlerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kuru pastalarınız hazır! Afiyet olsun.