Kabartma tozlu poğaça tarifiyle, sabah kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Bu yumuşacık poğaçaları çocuklarınız da çok sevecek!

Pastanelerden alınan poğaçaları unutun! İşte size evde kolayca yapabileceğiniz, bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifi.

Kabartma tozlu poğaçam, hem lezzetli hem de pratik! İster kahvaltıda ister çay yanında, bu poğaçalar herkesin favorisi olacak.

Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ (Bardak ölçüsü 200 ml)
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu (kesinlikle acı tat olmuyor endişeniz olmasın)
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç malzemesi;

Beyaz peynir (kaşar peyniri ile karıştırabilirsiniz)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
Susam (galeta unu çok döküldüğü için ben sevmiyorum ama siz kullanabilirsiniz isteğe bağlı)

Bayatlamayan Kabartma Tozlu Poğaça Tarifi

Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını alıp güzelce karıştırılır.

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Biraz un kabartma tozları, tuz, şeker, sirke ilave edilip tekrar karıştırılır.

Kalan un azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.

Hamurdan mandalinadan az büyük bezeler kopartılarak yuvarlanır ve iç malzemesi konulup kapatılır.

Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Evde hazırladığınız bu kabartma tozlu poğaçalar, pastanelerdeki poğaçalara taş çıkartacak lezzette! Bayatlamayan yapısıyla bu poğaçaları önceden hazırlayıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini toplayacak bu tarif, hem pratik hem de leziz bir alternatif sunuyor. Afiyet olsun!