MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

İç harcı için:

Beyaz peynir
Maydanoz

TARİF

Geniş bir karıştırma kabının içine yoğurt, yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu koyup karıştırın.
Ardından unu ve kabartma tozunu hazırladığınız karışıma eleyerek ekleyin ve iyice yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açın.
İçine hazırladığınız peynirli karışımdan bir miktar koyup hamuru kapatın ve yuvarlayın.
Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ya da susamla süsleyin.
Ardından 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.