İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Bakan Yerlikaya, olayın hızla aydınlatılacağını düşündüğünü ifade ederek, şu an için 4 savcının kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 85 milyon vatandaşıyla bu olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, adaletin tecelli etmesini beklediklerini vurguladı. Olayın hızla sonuçlanmasını umduğunu dile getiren Yerlikaya, "Hepimiz bu tür trajedilerin bir daha yaşanmamasını istiyoruz." dedi.

Başsağlığı Meselesi: Tepkiler ve Yanıtlar

Gazeteciler, İçişleri Bakanı'na aileye neden başsağlığı dileklerinde bulunulmadığını sordu. Bakan Yerlikaya ise bu soruya "Oldukça açık, daha fazla bir şey demeye gerek yok. Herkes okuduğunda durumu anlıyor ve hissediyor. Tekrar anlatmaya gerek var mı?" şeklinde yanıt verdi. Yerlikaya, insanlığın bir daha böyle utanç verici bir tabloyla karşılaşmamasını dilediğini belirtti.

Psikososyal Destek Sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat olayı takip ettiğini hatırlattı. Göktaş, çocukların fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini korumanın en büyük öncelik olduğunu vurgulayarak, olaydan etkilenen çocuklara psikososyal destek hizmeti sağlandığını söyledi. Bu desteğin olayın yaşandığı mahallede de sürdüğünü belirten Göktaş, toplum olarak çocukları güvenli yarınlara taşımak için her türlü önlemi almanın temel bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Bakanlık Müdahil Olacak

Hudutlarla mücadele sürüyor Hudutlarla mücadele sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, adli soruşturmanın devam ettiğini ve bakanlık olarak davaya müdahil olacaklarını belirtti. Narin Güran'ı hayattan koparan kişi ya da kişilerin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakından takip edileceğini dile getiren Göktaş, amaçlarının bu tür acıların tekrar yaşanmaması olduğunu söyledi.