Mutfakta geçireceğiniz kısa süre içinde mis kokulu ve enfes limonlu kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte limonlu kurabiye için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış süreci.

Limonlu kurabiye, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunar. Fırından çıkan kurabiyelerin mis gibi kokusuyla mutfaklarınız adeta bir limon bahçesine dönecek. İşte bu enfes kurabiyeleri hazırlamak için gereken malzemeler ve tarifin detayları.

Limonlu kurabiye tarifi, herkesin kolayca deneyebileceği ve garanti lezzet verecek bir reçetedir. Bu tarif ile çay saatlerinizi daha da özel kılacak, ferahlatıcı ve lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte bu enfes tatlıyı yapmak için gereken her şey.

LİMONLU KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

2 adet yumurta
Bir kahve fincanı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı toz şeker
Bir adet limon kabuğu rendesi
1/2 adet limonun suyu
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu

LİMONLU KURABİYE YAPIMI
Derin bir kabın içine un hariç tüm malzemeleri alın ve karıştırın.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun (hazırlanan hamurun elinize yapışması lazım).
Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri tepsiye dizin. Kurabiyelerin üstüne pudra şekeri eleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Limonlu kurabiye, kahvaltılarınızda veya çay saatlerinizde sunabileceğiniz mükemmel bir tatlı seçeneği. Bu basit tarif ile kısa sürede mutfakta harikalar yaratabilir ve misafirlerinizi bu enfes lezzetle şımartabilirsiniz. Limonun ferahlatıcı etkisiyle hazırlayacağınız bu kurabiyeler, kesinlikle denemeye değer!