CHP camiasının sevilen isimlerinden Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gördüğü Sinop Devlet Hastanesi’nde vefat eden Ataş, 72 yaşındaydı. Mustafa Ataş, CHP’de uzun yıllar çeşitli görevler üstlenmiş, partinin Bayrampaşa İlçe Başkanlığı da dahil olmak üzere önemli roller almıştı. Öğretmenlik kariyerinin ardından CHP’de aktif siyasete yönelen Ataş, yaptığı hizmetlerle partide ve siyasette iz bırakan bir isimdi.

Ataş için Bayrampaşa’da Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve çok sayıda belediye başkanı katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ataş’ın naaşı memleketi Tekirdağ’ın Saray ilçesine defnedilmek üzere uğurlandı.

Mustafa Ataş Kimdir?

1957 yılında Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde doğan Mustafa Ataş, öğretmenlik mesleğine 10 yıl hizmet ettikten sonra siyasete atıldı. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Bayrampaşa İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Ataş, partinin çeşitli kademelerinde aktif rol oynadı. Özellikle CHP İstanbul İl Örgütü içinde uzun yıllar boyunca önemli katkılar sağladı. Eğitim hayatını Elazığ İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Ataş, hem eğitimci kimliğiyle hem de siyasi kariyerindeki başarılarıyla tanınan bir isimdi.

CHP'li İsimler Cenazede Bir Araya Geldi

Adıyaman’da Filistin’e destek yürüyüşü Adıyaman’da Filistin’e destek yürüyüşü

Mustafa Ataş’ın cenaze töreni siyaset dünyasını bir araya getirdi. Cenazeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Özgür Karabat’ın yanı sıra milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı ve Yüksel Mansur Kılınç katıldı. Ayrıca Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Sarıyer Belediye Başkanı M. Oktay Aksu gibi belediye başkanları da törende hazır bulundu. Ataş'ın ailesi ve sevenleri cenazede duygusal anlar yaşadı.

Vefatıyla CHP’de Büyük Bir Boşluk Oluşturdu

Mustafa Ataş, hem parti içinde hem de Bayrampaşa'da önemli bir figürdü. CHP’deki görevleri ve topluma yaptığı katkılarla tanınan Ataş, özellikle gençlerin eğitimi ve sosyal sorumluluk projelerinde önemli çalışmalar yürütmüştü. Ataş’ın vefatı CHP camiasında büyük üzüntü yarattı. Onun bıraktığı miras ve partiye olan hizmetleri uzun süre hatırlanacak.