Ev yapımı tuzlu kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek. Ağızda dağılan bu kurabiyeler, misafirleriniz için de harika bir ikram olacak.

Pastane tadında tuzlu kurabiye yapmak sandığınızdan daha kolay! Bu tarif ile evinizde ağızda dağılan, lezzetli tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte adım adım tarifi.

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Çay saatlerinizin yıldızı olacak tuzlu kurabiyeler için pratik ve leziz bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor.

Bu kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Evdeki malzemelerle basitçe hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, hem sizi hem de misafirlerinizi memnun edecek. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzetli tarifi deneyin. Afiyet olsun!