Lezzetli ve pratik bir tarif arayanlar için en iyi seçenek dereotlu poğaça! Dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin yüzünü güldürecek. İşte hızlı ve kolay dereotlu poğaça tarifi ve gerekli malzemeler...

Malzemeler

150 gr bizim yağ paket margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki Bizim Yağ paket margarini ve dereotu haricindeki malzemeleri bir kapta karıştırarak yumuşak bir hamur haline getirin. En son dereotu ekleyin ve tekrar yoğurun.

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Hamurunuzdan kahve fincanı kadar parçalar koparıp pürüzsüz bir şekilde yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Dereotlu poğaçanın içerisine peynir eklemek isterseniz sert peynirleri ilave edebilirsiniz. Sert peynirler kolayca erimez ve siz poğaçanızı afiyetle yerken peynirini içerisinde hissedebilirsiniz. Yumuşak peynir kullanırsak içerisinden eriyip dışına taşar ve poğaça yanar. Yarım su bardağı sert beyaz peynir yeterli olacaktır.