İlgili yasanın 7. maddesi, mimarlık unvanına sahip olmayanların, başka bir kişinin işyerinde çalıştırılamayacağını veya serbest meslek faaliyetini yürütemeyeceğini belirtiyor. Ayrıca, yasanın 8. maddesi, mimar olmayan kişilerin ticari ve sanayi etkinliklerinde mimar unvanını kullanmalarını yasaklıyor ve bu kurala uymayanların cezalandırılmasını öngörüyor.

Bilecik’te çiftçiye tam destek Bilecik’te çiftçiye tam destek

Ayrıca, mimarlık unvanını haksız bir şekilde kullanan kişilerin doğrudan sorumluluğu söz konusudur ve bu tür eylemler, Türk Ceza Kanunu kapsamında başka suçları da oluşturabilir.

Bu bağlamda, Mimarlar Odası Çorum Temsilciliği, ticaret unvanında, yazılı tanıtım belgelerinde, tabela ve adres bilgilerinde, sözleşmelerinde mimarlık unvanını kullanan şirket kurucuları ve yasal temsilcileri hakkında ceza kovuşturması yapılacağını, 3458 sayılı yasanın 1., 7. ve 8. maddelerine göre ve ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre kamu davası açılması için yetkili Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunacağını duyurdu.

Mimarlar Odası, mimarlık mesleğinin özgünlüğünü korumayı ve meslektaşları adına hukuki mücadele vermeyi sürdüreceğini vurguladı.