CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kocaeli’nde düzenlenen Teknofest’te, finallere katılan 73 takım arasında görsel tasarım kategorisinde Türkiye birincisi, ivmelenme yarışlarında Türkiye dördüncüsü ve  enerji verimliliği yarışlarında Türkiye beşincisi olan Çorum Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Proje öğretmenleri Vedat Şaşmaz, Mustafa Dokur, Buğra Koçak ile Çorum'u gururlandıran böğrenciler Salih Özüyağlı, Eren Kayabaşı, Furkan Eren Selbes, Ensar Üzel, Tunahan Coşkun, Metehan Göktürk, İsmail Ünal ve Hasan Çörekçi’yi başarılarından dolayı tebrik etti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan Mevlid Kandili mesajı Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan Mevlid Kandili mesajı

Tahtasız yaptığı açıklamada, "Öğrenci ve öğretmenlerin yaptıkları hayranlık uyandıran elektrikli otomobili inceleyince bir kez daha gururlandım. Meslek liseleri’nin önemini her fırsatta vurguluyorum. Sanayideki ara elaman sıkıntısına en önemli çözüm araçlarından birisi de meslek liseleri. Bu nedenle meslek liselerini özendirmeli ve çoğaltmalıyız. Meslek erbabı gençleri yetiştirmeliyiz ki  ülke ekonomisine katkıda bulunsun. Sanayide şu anda çırak yok, kalfa yok. Peşinden de usta yetişmeyecek. Verilen teşvikler az. Teşviklerin en az asgari ücret düzeyinde olması gerekiyor."dedi.