Küçükçekmece Sefaköy’de sabah saatlerinde iki metrobüsün çarpışması sonucu korkunç bir kaza meydana geldi. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi ise yaralandı. Olay yerinde sağlık ve kurtarma ekipleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Küçükçekmece Sefaköy'de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 38 Yaralı

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Sefaköy bölgesinde, yol bakım çalışması nedeniyle iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi ise yaralandı. Çarpışmanın etkisiyle bir metrobüs sürüklenerek bariyerlere çarpıp ağır hasar aldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.

Olayın Detayları
Kaza, Küçükçekmece Sefaköy metrobüs yolunda sabah saatlerinde meydana geldi. Yol bakım çalışması nedeniyle bir metrobüs, kendi şeridinden çıkarak yol çalışması nedeniyle daralmış olan diğer şeride girdi ve çarpışma yaşandı. Kazanın etkisiyle yolcular büyük bir panik yaşadı.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama
İstanbul Valiliği, kazanın ardından yaptığı açıklamada, “08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme Dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiştir ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmıştır. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Meriç Aral kimdir? Meriç Aral kaç yaşında ve nereli? Meriç Aral evlendi mi? Meriç Aral kimdir? Meriç Aral kaç yaşında ve nereli? Meriç Aral evlendi mi?

Yolculardan İlk Yorumlar
Kazaya tanıklık eden yolcular, olayın ani bir şekilde geliştiğini ifade etti. Bir yolcu, “Metrobüste orta yerdeydim, nasıl olduğunu bilmiyorum. Bir anda oldu” derken, diğer bir yolcu ise “Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken çarpışma oldu” şeklinde yorumda bulundu.

Kazanın ardından bölgeye sağlık ve kurtarma ekipleri hızla sevk edildi. Yol bakım çalışmalarının ardından metrobüs hattında güvenlik önlemleri artırılacak ve kazanın sebebine dair detaylı bir soruşturma yürütülecek.