Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, deneyimli vatandaşlara sağlık ve huzur içinde sıcak bir yuva olmaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi, duyarlı vatandaşların desteklerini Eskişehir’e kazanım olarak sunarken, Özöğüt ailesi tarafından inşaat giderleri karşılanan Metin Özöğüt Yaşam Merkezi de faaliyetlerini sürdürüyor. Yaşamını merkezde sürdüren deneyimli vatandaşlar, günlerini keyifli, sağlıklı ve huzurlu biçimde geçiriyor. 2 kişilik odalardan oluşan ve 72 kişilik yatak kapasitesi ile hizmet veren tesiste 33 metrekarelik özel bakım odası yer alıyor. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan merkez; mutfak, çamaşırhane, soğuk hava deposu, sığınak, çok amaçlı salon, yemek salonu, dinlenme ve TV salonu, fizyoterapi salonu, sağlık birimi, doktor odası, revir gibi alanları ile misafirlerine hizmet sağlıyor. Toplam 4 bin 684 metrekare inşaat alanı üzerinde oluşturulan merkezde kalan vatandaşlar da yaşam şartlarından memnun olduklarını ifade ediyor.

Günlük muayeneler, ilaç takipleri ve sağlık kontrolleri yapılıyor

Merkezde deneyimli vatandaşların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için günlük muayeneleri, ilaç takipleri ve sağlık kontrolleri yapılıyor. Ayrıca merkez sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda fizyoterapist eşliğinde bedensel olarak bireysel ve grup egzersizleri yapılıyor. Bu uygulamalar arasında el-göz koordinasyon, bilmekle alakalı stilimülasyon, işitmeyle ilgili algı ve bellek çalışmaları da yer alıyor. Merkezden yararlanan deneyimli vatandaşların düzenli beslenmelerini sağlamak amacıyla diyetisyen kontrolünde 3 ana öğün yemek hizmeti bulunuyor. Haftanın 2 günü resim atölyesi, haftanın bir günü müzik atölyesi ve haftanın 3 günü spor faaliyetleri gerçekleştirilen merkezde, deneyimli vatandaşların, sosyalleşmeleri sağlanarak yaşam kaliteleri destekleniyor. Atölyelerde ortaya çıkan eserler dönemsel olarak sergiliyor.

Beylikova Belediyesi hububat hasadına başladı Beylikova Belediyesi hububat hasadına başladı

Toprağa dokunmanın hazzını da yaşıyorlar

Merkez sakinleri tesiste oluşturulan hobi bahçesinde toprakla ve doğa ile iç içe vakit geçirebiliyor. Sakinler domates, salatalık, biber, kavun, karpuz gibi birçok sebze ve meyve yetiştirerek toprak ile uğraşmanın keyfine varıyor. Deneyimli vatandaşlar hobi bahçesinde sebzelerin bakımından ot biçmeye, sulamadan hasat yapmaya kadar bahçenin bakımını da kendileri üstleniyor.

"Büyüklerimizin her zaman yanında olduk"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da merkezde verilen hizmetin önemine dikkat çekerek, “Hayatlarında edindikleri deneyimler ile bizlere yol gösteren büyüklerimiz için ne yapsak az. Onların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Elleri öpülesi büyüklerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. 2021 Aralık’ta hizmete açtığımız merkezimizden bugüne kadar 111 kişi yararlandı. 72 kapasiteye sahip merkezimiz ile hali hazırda 60 vatandaşımızı ağırlıyoruz. Deneyimli vatandaşlarımızın rahatı, refahı, mutluluğu ve huzuru her zaman önceliğimiz olmuştur. Yaklaşık 3 yıldır hizmet veren Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’mizde ihtiyaçları olan her türlü hizmete ulaşabiliyorlar. Onların burada yüzlerinin güldüğünü görmek, mutlu görmek, memnun olduklarını görmek bizleri de mutlu ediyor. Deneyimli vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Merkezde kalan vatandaşlar ve aileleri de Özöğüt ailesine ve Tepebaşı Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi