Trabzon Emniyet Müdürü iken 'Andımız' paylaşımının ardından Sudan'a gönderilen, Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Metin Alper, İBB Zabıta Müdürlüğüne getirildi.
Kısa Dalga - Eski Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı oldu. Metin Alperi Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde, 2019'da Trabzon'a emniyet müdürü olarak atanmıştı.

2021 yılında Trabzon Emniyet Müdürü iken Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nı kaldırma kararının ardından yapılan bir operasyonda ele geçirilen maddelerin sergilendiği standa mermiler ile 'Andımız' yazılması sosyal medyada gündem olmuştu. Alper, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün 'Andımız' paylaşımı sonrasında ilk kararname ile Sudan'ın Hartum kentine ateşe olarak görevlendirilmişti.

Kocaeli Büyükşehir Zabıtası görevde okul önleri güvende Kocaeli Büyükşehir Zabıtası görevde okul önleri güvende

Soylu'ya yakın isim
Ateşelik görevinin ardından emekliye ayrılan Alper, İBB Zabıta Müdürlüğü görevine getirildi.

Süleyman Soylu'ya yakın olduğu konuşulan Metin Alper, Adıyaman Emniyet Müdürü olduğu dönemde, Soylu'nun 'bacaklarını kırın' talimatını doğru anladıklarını belirterek, 'Uyuşturucu satıcılarının bellerini ve kafalarını kırıyoruz' demişti.

İYİ Parti Konya Milletvekili olan eski Trabzonspor oyuncusu ve teknik direktörü Ünal Karaman'ın da yakın dostu olarak biliniyor.