Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çorum ve ilçeleri için kritik bir uyarı yayımladı. 16 Temmuz 2024 Salı günü, Çorum Merkez, Bayat, İskilip, Oğuzlar, Dodurga, Osmancık ve Kargı ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve dolu bekleniyor. Özellikle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtınalar yaşanabileceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çorum hava durumu için son değerlendirmelerini yayımladı ve sarı kodlu uyarı vererek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve dolu uyarısında bulundu. Vatandaşlar, olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.

Çorum hava durumu ile ilgili yapılan son değerlendirmelere göre, 16 Temmuz 2024 Salı günü Çorum Merkez, Bayat, İskilip, Oğuzlar, Dodurga, Osmancık ve Kargı ilçeleri için yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Özellikle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtınalar olabileceği belirtilen uyarıda, ulaşımda aksamaların da yaşanabileceği ifade edildi.

Meteoroloji saat vererek uyardı!

Çorum’a büyük yatırım! Alapala Holding ileri Teknoloji Pirinç İşleme Tesisi kuruyor Çorum’a büyük yatırım! Alapala Holding ileri Teknoloji Pirinç İşleme Tesisi kuruyor

Yetkililer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve dolu yağılşarının öğleden sonra saat 15:00 gibi başlayacağını tahmin etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, "Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların ve yetkililerin tedbirli ve dikkatli olmasını tavsiye ederken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Çorum ve ilçelerindeki vatandaşların, beklenen hava durumuna karşı tedbirli ve dikkatli olması önem arz ediyor.

Yağışların aralıklarla Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor.