Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 12 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Çorum ve çevrelerinde akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Çorum ve Çevrelerinde Kuvvetli Sağanak

Meteoroloji radarından alınan son bilgilere göre, Çorum'un yanı sıra Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde de akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. MGM, bu yağışların yerel olarak kuvvetli olacağını belirtti. Yağışların özellikle 13:35 ile 19:00 saatleri arasında etkili olması öngörülüyor.

Raporda, hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği de ifade edildi. Bu durum, sıcak ve nemli havanın etkisiyle birlikte yağışların daha da kuvvetli olmasına neden olabilir.

Meteoroloji'den Önemli Uyarılar

Çorum'da ticari araç devrildi! Aynı aileden 4 kişi yaralandı Çorum'da ticari araç devrildi! Aynı aileden 4 kişi yaralandı

Meteoroloji, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, ulaşımda yaşanabilecek olası aksamalar için de dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

MGM, yağışların etkili olacağı saatlerde özellikle dere yataklarından ve su baskını riski taşıyan bölgelerden uzak durulması gerektiğini belirtti. Araç kullanacak olan vatandaşların da görüş mesafesinin azalması ve kaygan zemin gibi durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Vatandaşlardan Tedbirli Olmaları Bekleniyor

Meteoroloji'nin uyarıları doğrultusunda, vatandaşların gerekli tedbirleri alması ve dikkatli olması büyük önem taşıyor. Ani yağışlar, günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği gibi, can ve mal kaybına da yol açabilir. Bu nedenle, MGM'nin uyarıları dikkate alınmalı ve gerektiğinde yerel yetkililerin yönlendirmelerine uyulmalıdır.

12 Temmuz hava durumu raporu, Çorum ve çevrelerinde etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda, vatandaşların ani sel, su baskını ve diğer olumsuzluklara karşı tedbirli olması büyük önem taşıyor. Bu süreçte, hava durumu güncellemelerini takip etmek ve yerel yetkililerin yönlendirmelerine uymak, güvenli bir gün geçirilmesine yardımcı olacaktır.