Denizli kaşık helvası tarifi MasterChef ile ekranlarınıza geldi! Peki, bu meşhur tatlı nasıl yapılır, işte tarifin püf noktaları.

MasterChef’in Denizli’de gerçekleştirdiği çekimlerde yaptığı kaşık helvası, Google’da en çok arananlardan oldu. Bu yöresel tatlıyı evde yapmak isteyenler için kaşık helvası tarifini ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.
 

DENİZLİ KAŞIK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

TARİF
1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.