Sac kavurma yapmanın sırlarını merak ediyor musunuz? MasterChef programında sunulan sac tava tarifi, lezzetli ve pratik bir yemek olanağı sunuyor. İşte sac tava yapımı için gerekli malzemeler ve püf noktaları.

MasterChef programında tanıtılan sac tava tarifini sizin için derledik! Malzeme listesi ve adım adım yapılışıyla lokum gibi sac tava nasıl yapılır?

Sac tava tarifi, MasterChef programında yer alması nedeniyle merak edildi. Misafir sofralarına çok yakışan sac kavurma tarifi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde lokum gibi yumuşacık sac tava tarifini elde etmek mümkün. Peki, sac tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Leziz sac kavurma yapımı...

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Sac kavurma tarifi, kalabalık misafir sofralarına çok yakışıyor. Kurban Bayram'ında daha sık yapılan sac tava yumuşacık kıvamıyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Sac tavanızı hazırladıktan sonra yanına pirinç pilavı, ev yapımı yaran ve salata ile sunarak pratik ve lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte tadına doyamayacağınız sac tava tarifi ve malzeme listesi...

MALZEMELER

300 gram kuşbaşı et
Çok az kuyruk yağı
3-4 domates
3-4 sivri biber
1 orta boy kuru soğan
Pul biber
Tuz

TARİF

Öncelikle etimizi yıkayıp saca atalım kendi suyunu salıp çekince sıvı yağ ve kuyruk yağını ekleyip kavuralım.
Doğradığımız kuru soğan ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
Sürekli karıştırmaya özen gösterelim.
Kabukları soyulmuş domatesleri doğradıktan sonra etlerin üzerine ilave edelim.
Ardından tuz ve pul biberi ekleyelim.
Karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Kontrollü olarak pişirdiğiniz sac kavurmayı ocaktan alarak servis edelim.

AFİYET OLSUN!