Çıtır çıtır Gazel Böreği MasterChef mutfaklarından evinize geliyor! Püf noktaları ile bu eşsiz lezzetin tarifine hemen göz atın ve siz de yapın

GAZEL BÖREĞİ MALZEMELERİ

12 adet hazır baklavalık yufka
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı susam

İç harcı için;

400 gram kıyma
3 adet soğan
3 adet patates (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz

GAZEL BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Soğanı diş diş veya piyaz şeklinde doğrayın; kısık ateşte az su ilavesi ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz ve kıymayı ekleyin.

Kıymayı da soğanlarla birlikte ara ara karıştırarak, suyunu çektikçe az su ekleyerek pişirin.

Kıymaya, haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesleri sıcak sıcak ekleyin. Çatalla pütür kalmaması için ezin. Tuzu, tarçını, karabiberi ekleyip tüm malzemeyi birbirine karıştırın.

Altı adet baklavalık yufkayı, aralarını fırça ile yağlayarak, yağlanmış fırın kabına üst üste dizin ve üzerine harcı koyup her yerine yayın. Harcın üzerini de araları yağlanmış diğer 6 adet baklavalık yufka ile kapatın.

Böreği porsiyonluk kareler şeklinde kesin. Ardından üzerini fırça ile yağladıktan sonra susam serpin ve önceden 180 °C kızdırılmış fırında üzer, kızarana kadar 30-35 dakika kadar pişirin.

Ilıyınca servis tabağına çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.

GAZEL BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

Hazır baklavalık yufka yerine kendi açtığınız baklavalık yufkayı da kullanabilirsiniz.

Böreği rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Zeytinyağı yerine tereyağı kullanırsanız daha çıtır olacaktır.