Şıhıl Mahşi Malzemeleri:

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

8 küçük ve aynı boy kabak
250 g kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ

Şıhıl Mahşi Yapılışı:

Kabakların sap ve uçları alınır, tırtıklı bıçakla veya çatalla dışı çizilir ve içleri oyulur.
Bir sos tenceresinde üç parmak sıvı yağ kızdırılarak kabaklar kızartılır.
Ayrı bir tavada 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ kızdırılır, yemeklik doğranan soğan eklenerek yumuşayana kadar kavrulur.
Kıyma eklenir ve suyu salıp çekene kadar kavurulur.
Bir yemek kaşığı salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavurulur.
Kişiye göre bir miktar tuz, karabiber ve kimyon eklenerek karıştırılır.
Nohut eklenir, karıştırılır ve ateşten alınır.
İç harcı kabakların içine doldurulur.
Kabaklar uygun boyutta bir fırın kabına dizilir.
Bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırılır, 1 yemek kaşığı salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurulur.
2 su bardağı su eklenerek karıştırılır.
Sos kabakların üzerine gezdirilir.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Son olarak üzerine çırpılmış yoğurt gezdirilerek servis edilir.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şıhıl mahşi, kabakla yapılan bir yemek türüdür. Masterchef yarışmasında da zaman zaman yarışmacıların karşısına çıkan bu özel yemek, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınıza zenginlik katacak. Kolay malzemelerle hazırlanan bu tarifi mutlaka deneyin.