Erimeyen ve altın renginde bir kayısı reçeli için adım adım tarif. Malatya kayısısının sırrı ve reçel hazırlığının püf noktaları bu rehberde.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Kayısı reçeli dendiğinde Malatya kayısısı ilk akla gelendir. İyi bir kayısı reçeli yapmak için öncelikle iyi bir kayısıya sahip olmalısınız. iyi bir kayısı denince de lif ve şeker oranı yüksek olan Malatya kayısısı edinmelisiniz.

Kayısı reçeli yapmayı düşünüyorsanız öncelikle Malatya kayısısı ile işe başlayabilirsiniz. Malatya kayısısı yüksek lif ve şeker oranına sahip olduğundan recel yapımı için tercih edeceğiniz kayısıların başında gelir. Kayısı reçeli yaparken dikkat edeceğiniz husus kayısıların erimemesi ve dağılmamasıdır. iyi bir kayısı reçelinde kayısılar erimez altın rengiyle diri dururlar. Peki, kayısı reçeli nasışl yapılır? Erimeyen kayısı reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi bu tarifte...  
 

Malatya Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

2 kg kayısı
2 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu

Malatya Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Kayısıları iyice yıkayıp ikiye bölün.
Çekirdeklerini kırarak içlerini çıkartın. suda bekleterek kabuklarını soyun
Kayısıları bir tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün.
Çekirdekleri de ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
Gece boyunca bu şekilde bekletin.
Yaklaşık 35-40 dk. kadar kaynatın.
Ocaktan almadan 5 dk. kadar önce limon tuzunu ilave edin.
İstediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.
Hala kaynamakta olan reçeli kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın.