Limonlu kek, hem kolay hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Bu tarif, adım adım yol gösterici niteliğinde. Limonun verdiği taze tat ve kekin ağızda dağılan dokusuyla, herkesi mutfağa davet ediyor.

Bu tarif ile limonlu kekin nasıl daha yumuşak ve lezzetli hale getirileceğini keşfedin. Limonun ferahlatıcı etkisiyle, mükemmel bir kek yapmanın tüm detaylarına burada yer veriyoruz. Hazır mısınız?

Limonlu yumuşak kek, ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi. Bu tarif, adımları takip ederek kolayca uygulayabileceğiniz ve herkesi hayran bırakacak bir lezzet sunuyor.

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Malzemeler

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon suyu
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sosu için;

3 yemek kaşığı süt
Yarım limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri

Limonlu Yumuşak Kek Tarifi

Uygun bir kaba rendelenmiş limonu şekeri ve limon suyunu ekleyip güzel karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yağı, sütü, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kısa karıştırın ardından unu eleyerek karıştırıp homojen bir kıvam olmasını sağlayın.
Kek kalıbını güzel yağlayın ve keki boşaltın.
Mnceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin pişmişse çıkartıp soğumaya bırakın.
Sosu için gerekli malzemeyi karıştırın, soğuyan keki kalıba ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.

Limonun ferahlatıcı tadıyla yumuşacık bir kek yapmak artık çok kolay! Bu tarifi adım adım takip ederek, mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Sosu ve lezzetiyle dikkat çeken bu kek, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!