Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mis gibi peynirli mayasız poğaça tarifimizle tanışmaya hazır mısınız? Hem lezzetli hem de pratik!

Mayasız poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte adım adım yumuşak poğaça tarifi, ev yapımının püf noktalarıyla birlikte!

Pazar kahvaltılarınızı taçlandıracak, herkesin bayılacağı bir mayasız poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hadi başlayalım!

Mayasız Poğaça Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Arası için;

Peynir

Mükemmel pilav yapmanın gizli yöntemi: Hem tane tane hem lezzetli Mükemmel pilav yapmanın gizli yöntemi: Hem tane tane hem lezzetli

Mayasız Poğaça Tarifi

Yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu derin kapta önce çırpalım .
Tuz ,şeker ve kabartma tozu ekleyip yine çırpalım.
Sonra aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim (iyice yoğuralım)
Üzerini streçle kapatıp 5 dk dillendirelim .
Sonra poğaçalarınızı büyük küçük nasıl yapmak isterseniz boyutuna göre hamurdan alıp yuvarlayıp elimizi hafif sıvı yağa batırıp açalım içine peynir harcımızı koyup kapatalım.
Birleşim yeri alta gelecek şekilde dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip ,önceden ısıttığımız 180 dr fırında 20 25dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
Çıkınca yumuşak olması için üzerine örtü örtüp 10 dk dinlendirelim.

İşte bu kadar! Evde mayasız yumuşak poğaça yapmanın en kolay ve lezzetli yolunu sizlerle paylaştık. Bu tarif ile kahvaltılarınız daha da zengin ve lezzetli hale gelecek. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!