Evde kış hazırlıklarına başlayanlar için mükemmel bir lezzet: Karışık turşu! İşte evde sinema tadında patlamış mısır yapmanın yolları, tam ölçülü ve herkesin seveceği bir tarif.

Turşu yapmanın en güzel zamanı geldi çattı. Kışa hazırlık yapanlar için seçtiğimiz en iyi malzemelerle, lezzetli bir karışık turşu yapmanın tüm sırlarını bu tarifte bulacaksınız.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

TAM ÖLÇÜLÜ KARIŞIK TURŞU TARİFİ

Malzemeler:

2 kg kıl biber

2 kg kornişon salatalık

2 adet havuç

4 adet olgunlaşmamış domates

1 demet maydanoz

1 baş sarımsak

1 su bardağı sirke

6 yemek kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı şeker

Kaynamış soğumuş su

2 adet kapya biber

İstediğiniz kadar acı biber

Dilediğiniz malzemeler

KÜTÜR KÜTÜR TAM ÖLÇÜLÜ KARIŞIK TURŞU NASIL YAPILIR?

5 litre cam kavanoz için net ölçüler 6 yemek kaşığı kaya tuzu 1 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı limon tuzu bütün malzemeler tertemiz yıkanır biberler sap kısmından ayrılır ve dilediğiniz büyüklükte kesilir.

Salatalıklar özenle yıkanır içinde en çok toz toprak barındıran salatalıktır.

Suyu biraz durulduktan sonra mutlaka sirkeli suda bekletin ve tekrar tekrar yıkayın iki baş kısımlarından kesilmesi yeterli delmeye ya da iğnelemeye gerek yok.

Domates küçük ise kesmeye gerek yok ama büyükse dilimleyebilirsiniz havuçlar kabukları soyulur ve halka halka doğranır aynı şekilde kırmızı biberde halka doğranır sarımsak taneleri çok iri ise 2 bölüp kullanın.

Beş litrelik cam kavanoza 1 bas sarımsak kullanmanızı tavsiye edilir, malzemeleri karışık bir şekilde dolduralım.

Aralarına sarımsak atmayı unutmayın bidonun başına temizlenmiş ama sapları kopartılmamış maydanoz konur.

Bir kabın içerisine 6 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu konulur biraz kaynattığımız su ilave edilip tuzun erimesi sağlanır karışımı bidonun içine dökülür.

Kalan kısmı kaynamış soğumuş su ile doldurulur.

Kapağı sağlam bir şekilde kapatılır ve bir kaç kez ters düz yaparaktan çalkalanır, tuzlu su her yerine dağılsın.

Serin ve karanlık bir yerde saklayınız yaklaşık 20 günde olgunlaşacaktır. Eğer kısa sürede yemek isterseniz cam kavanoz da kaynar suyla yapabilirsiniz. Olgunlaştıktan sonra buzdolabına koymanıza gerek yok.

Bu tam ölçülü karışık turşu tarifi ile kış hazırlıklarınızı lezzetli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Seçilen en iyi malzemeler ve püf noktalarıyla, evde kolayca harika turşular yapabilir, kış boyunca bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli turşu tarifine başlayın!