Kolay ve lezzetli bir kısır tarifi arıyorsanız, tam ölçülü kısır tarifi tam size göre! Bu tarif ile kısır yapmanın püf noktalarını öğrenebilir ve harika bir lezzet yaratabilirsiniz. İşte detaylı yapılışı...

Bursa ulaşımında 'gittiğin kadar öde' dönemi Bursa ulaşımında 'gittiğin kadar öde' dönemi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tam ölçülü kısır tarifi ile tanışın! Lezzeti ve pratikliğiyle sofralarınıza renk katacak bu tarif, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak.

Kısır severler için mükemmel bir tarif: tam ölçülü kısır! Bu kolay ve lezzetli tarifle, çay saatlerinizi ve yemek sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte tam ölçülü kısır yapmanın sırları ve detaylı tarifi...

İçindekiler

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber

Adım Adım Kısır Tarifi

1. Bulguru Islatma
İnce bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Üstünü kapatıp bulgurun suyu çekmesi için yaklaşık 15 dakika bekleyin.

2. Malzemeleri Hazırlama
Bu sırada, taze soğanı, maydanozu, naneyi ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

3. Karıştırma
Suyu çekmiş olan bulgura zeytinyağını, biber ve domates salçasını ekleyin. İyice karıştırarak bulgura yedirin.

4. Ekşileri Ekleme
Limon suyu ve nar ekşisini ekleyin. Tüm bu karışımı iyice karıştırın.

5. Baharatlar ve Yeşillikler
Son olarak tuz, karabiber, pul biber ve doğradığınız yeşillikleri ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar harmanlayın.