Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Lahana sarmasının en kolay ve en lezzetli tarifi artık elinizin altında! Püf noktaları ve detaylı yapım aşamalarıyla bu muhteşem lezzeti hemen deneyin.

Enfes bir lahana sarması yapmaya ne dersiniz? Geleneksel lezzetin en kolay tarifi ve püf noktaları bu yazımızda sizleri bekliyor...

EN KOLAY LAHANA SARMASI TARİFİ

MALZEMELER

1 büyük beyaz lahana başı
200-250 gram dana veya kuzu kıyması
1 su bardağı pirinç
1 büyük soğan, ince doğranmış
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Su
Limon suyu
Nar ekşisi (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Lahananın büyük yapraklarını tek tek ayırın. Büyük bir tencerede su kaynatın ve kaynar suda lahana yapraklarını 2-3 dakika kadar haşlayın. Yumuşadıklarında sıcak suyun içinden çıkarın ve soğuk suyla durulayın.
Pirinci yıkayın ve süzün. Bir tavada tereyağı veya zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan kıymaya yıkanmış pirinci, domates salçasını, biber salçasını, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar kavurun.
Her bir lahana yaprağını alın ve iç harçtan yaklaşık bir yemek kaşığı kadar koyun. Yaprakları rulo şeklinde sarın. Kenarları içe katlayarak sıkıca sarmanız önemlidir.
Tencerenin tabanına sarmaları düzgünce dizin. Sıralar arasına limon dilimleri koyun ve üzerine sıcak su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte sarmaları pişirin. Suyun tamamını çekene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.