Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt sonuçlarının duyurulduğunu belirtti. Başvurularını yapmış öğrenciler, sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler. İşte KYK yurt sonuçlarına erişim ve kayıt detayları:

KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?
KYK yurt başvuru sonuçları 5 Eylül 2024 tarihinde açıklanmıştır. Öğrenciler, bu tarihten itibaren sonuçlarını sorgulama ekranına erişebilirler.

Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

KYK Yurt Kayıt Tarihleri
Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrenciler için son tarih 7 Eylül saat 23:59’dur. Kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Kayıt Nasıl Yapılır?
Yurt kaydınızı yapmak için e-Devlet üzerinden ilgili kayıt ekranına giriş yaparak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, kazandığınız yurtta şahsen de kayıt işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK Yurt Ücreti Ne Zaman Ödenir?
İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından, yurt ücretlerinin içinde bulunulan ayın son günü saat 23:00’e kadar ödenmesi gerekmektedir. Eylül ayı için yurt ücretlerinin ödenmesi için son tarih 15 Eylül saat 23:00’tir. Bu tarihten sonra ödeme yapılmayan öğrencilerin kayıtları iptal edilecektir.

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri.
Gazi ve gazi çocukları.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler.
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar.
Devlet koruması altında olanlar.

2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı
KYK yurt başvuru sonuçlarına erişim için e-Devlet sonuç sorgulama ekranına giriş yapabilirsiniz. Bilgilerinizi eksiksiz doldurarak başvuru sonuçlarını öğrenebilirsiniz.