Meteorolojiden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, 26 Temmuz 2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Kastamonu, Sinop ve Çorum çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Yağışların, 27 Temmuz 2024 Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu uyarı kapsamında, vatandaşların yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kritik Uyarılar ve Alınması Gereken Tedbirler

102 yaşındaki Hacer Nine'nin sağlık sırrı: Hastane yüzü görmeden 100 yılı geride bıraktı! 102 yaşındaki Hacer Nine'nin sağlık sırrı: Hastane yüzü görmeden 100 yılı geride bıraktı!

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yaşayan vatandaşların özellikle dere yatakları ve su baskını riski taşıyan alanlardan uzak durmalarını tavsiye ediyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım düşme olasılığına karşı açık alanlarda bulunmamak, ağaç ve yüksek yapıların altına sığınmamak önem taşıyor.

Yol ve Ulaşım Durumu

Kuvvetli yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamalara neden olabileceği öngörülüyor. Sürücülerin, ani su birikintileri ve kaygan yollar konusunda dikkatli olmaları, hızlarını azaltmaları ve takip mesafelerini artırmaları gerektiği belirtiliyor. Yerel yönetimlerin, kritik noktalarda önlemler alarak su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları istendi.

Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Kastamonu, Sinop ve Çorum illerinde, 26 Temmuz 2024 Cuma sabah saatlerinden başlayarak 27 Temmuz 2024 Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edecek kuvvetli yağışlar, yerel olarak şiddetli gök gürültülü sağanaklar şeklinde görülecek. Bu süreçte, ani yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların uyarıları dikkate alması büyük önem taşıyor.

Yetkililerden Açıklamalar

Meteoroloji yetkilileri, "Son değerlendirmelere göre, bölgemizde beklenen kuvvetli ve şiddetli yağışlar nedeniyle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız." açıklamasında bulundu.