Bu tarifimizde kremalı mantar çorbasının lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden nasıl kremasız bir alternatif sunabileceğinizi paylaşıyoruz. Pratik ve lezzetli bir çorba olan bu tarif, hem tavuğun hem de etin yanına mükemmel bir eşlikçi olacak.

Yemek davetlerinde herkesin seveceği ve hem tavuğun hem de etin yanına yakışabilecek çorba tarifi arıyorsanız mantar çorbasını denemeniz gerekiyor. Kremasız mantar çorbası tarifi lezzetiyle kendine hayran bırakıyor. İşte kremasız mantar çorbası tarifi...

Kremasız mantar çorbası olmaz diyorsanız yanılıyorsunuz! Evde yapacağınız bu çorbanın lezzeti kremayı aratmıyor. Pratik mantar çorbası tüm ev halkının seveceği lezzetler arasında yer alacak.

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

MALZEMELER
10 adet kültür mantarı
Bir su bardağı süt
Bir litre sıcak su
2 yemek kaşığı un
Bir adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı

TARİF
İlk olarak mantarları yıkayın ve ardından minik bir şekilde doğrayın.
Soğanları ince ince doğrayın.
Tencerede yağı ısıtın ve içine soğanları ilave edip kavurun.
Soğanların rengi pembeleşince içine mantarları ekleyin.
Mantarları sulanana kadar tencerede çevirin.
Şimdi unu ilave edin ve yaklaşık 2 dakika kavurun.
Ardından sıcak suyu, karabiberi ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra sütü ekleyin ve süt kaynayana kadar karıştırın.
Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika pişmeye bırakın.
Üzerine tereyağı eriterek servis yapabilirsiniz.