Çilekli ve kremalı pandispanya, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu tarif ile pastane lezzetlerini evinize taşıyın ve sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın.

Kremalı ve çilekli pandispanya tarifi, özel günlerinizde ve misafir ağırlarken imdadınıza yetişecek. Adım adım anlattığımız bu tarifle, pandispanyanızı nasıl mükemmel yapacağınızı öğrenin.

Çileklerin tatlı asiditesi ve kremanın yumuşak dokusu ile harmanlanan bu pandispanya, sofralarınıza renk ve lezzet katacak. İster özel bir davet, ister günlük bir atıştırmalık olarak tercih edin.

Kremalı ve Çilekli Pandispanya

Keki için:

4 Adet Yumurta

4 Türk kahvesi fincanı un

4 Türk kahvesi toz şeker

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

3 Yemek kaşığı sıcak su

1 Paket kabartma Tozu

1 Paket vanilya

Kreması için:

3 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı un

3,5 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Üzeri için:

Çilek, İsteğe göre pudra şekeri

Hazırlanışı:

İlk olarak yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta aklarını cam bir kâsede köpük gibi olana kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kâsede yumurta sarılarını, kalan şekeri ve sıcak suyu şeker eriyinceye kadar çırpın. Şeker eriyince sıvı yağı ekleyin ve biraz daha çırpın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, yumurta akları ve sarıları birleştirerek biraz daha çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba hazırladığınız kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Kreması için; 3 su bardağı süt, 2,5 yemek kaşığı un ve 3,5 yemek kaşığı şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde 1 yemek kaşığı tereyağını ve vanilyayı ekleyerek biraz daha karıştın ve ocağın altını kapatın.

Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye eşit bir şekilde kesin ve arasına hazırladığınız kremayı dökün. Ardından dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Hazırladığınız pastayı buzdolabında yarım saat bekletin. Servis ederken üzerini pudra şekeri ve bütün çilekler ile süsleyin. Dilerseniz bu tarifte diğer mevsim meyvelerinden de kullanabilirsiniz.

Kremalı ve çilekli pandispanya, yaz aylarının en sevilen tatlılarından biri. Bu tarif sayesinde, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı ile sevdiklerinizi şımartın. Herkesin beğeneceği bu tatlı, özel günlerinizde de sofralarınıza şıklık katacak. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın!