Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon ve ekonomik zorluklar nedeniyle kredi kartı ve kredi borcu olan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Biriken borçlarını ödeyemeyen kart sahipleri için Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve diğer özel bankalar kredi kartı borçlarını 60 aya varan vade seçenekleriyle yapılandırma fırsatı sunuyor. Peki, bu fırsattan nasıl yararlanabilirsiniz? İşte detaylar...

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Oranları

Kart borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, borçlarını 60 aya kadar yapılandırabiliyor. Faiz oranları ise %3.11 olarak belirlendi. Borçlarını yapılandırmak isteyenler, bankalara başvurarak ödeme kolaylıklarından yararlanabilecek. Faiz oranları, Merkez Bankası'nın referans faiz oranlarına göre düzenleniyor ve faizlerdeki değişimle yeniden yapılandırma da mümkün hale geliyor.

Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Teknosa, yapay zekay odaklı projeleriyle 9 ödül birden kazandı Teknosa, yapay zekay odaklı projeleriyle 9 ödül birden kazandı

BDDK’nın düzenlemeleri kapsamında, kredi kartı borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma yapılabiliyor. Yapılandırma kapsamında vatandaşlar, toplam borçlarını taksitlendirerek ödeme planı oluşturabiliyorlar. Ancak, yapılandırılan borcun yarısı ödenmeden kredi kartı limiti artırılamıyor.

Örnek Borç Yapılandırma Hesaplaması

50 bin liralık borç, 12 ay vade ile yapılandırıldığında aylık taksit tutarı 5.340 TL, toplam geri ödeme 64 bin TL oluyor.
Aynı borcun 60 ay vade ile yapılandırılmasında ise aylık taksit 2.228 TL, toplam geri ödeme 133 bin TL'ye ulaşıyor.
Kredi Kartı Borcu Yapılandırmanın Şartları Nelerdir?
Yapılandırma kampanyalarından yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor:

Toplam borcun taksitlendirilmesi halinde aylık taksitler, asgari ödeme tutarına eklenecek.
Yapılandırılan borcun yarısı ödenmeden kredi kartı limiti artırılamayacak.
İhtiyaç kredilerinde ise 30 günü aşan gecikmeler için yapılandırma yapılabilecek, ancak başvuru süresi 1 yıl içinde gerçekleşmeli.