KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı ve gardiyan olmak isteyen lise mezunları için tercih süreci başladı. İnfaz koruma memuru atamaları için gereken minimum puanlar ise dikkat çekici. Peki, bu yıl gardiyanlık için kaç puan almak gerekiyor?

Lale Cander kimdir? TFF Başkan Vekili Neden istifa etti? Lale Cander kimdir? TFF Başkan Vekili Neden istifa etti?

Gardiyan (İnfaz Koruma Memuru) Olmak İçin Kaç Puan Gerekir?
Ceza infaz memuru olmak isteyen adaylar, KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almalıdır. Bu puan, lise mezunu adaylar için geçerli olup, infaz koruma memurluğu gibi kadrolara başvurularda kullanılan en düşük puan sınırıdır. Ancak, atamalarda bu puanın yeterli olup olmadığını belirleyen faktörler arasında başvuru yapan aday sayısı ve kadro sayısı da yer almaktadır.

KPSSP94 Puanı Nedir?
KPSSP94, ortaöğretim mezunları için hesaplanan bir puan türüdür. Lise mezunu adaylar veya henüz mezun olmamış önlisans/lisans öğrencileri bu puan türü ile başvurularını gerçekleştirebilirler. KPSSP94 puanıyla yapılan tercihler, sınavın yapıldığı yılı takip eden iki yıl boyunca geçerlidir. Bu nedenle, 2024 yılında sınava giren adaylar, 2026'ya kadar bu puanla tercih yapma hakkına sahiptir.

2024 KPSS Ortaöğretim Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?
2024 KPSS Ortaöğretim tercih tarihlerine dair ÖSYM henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, tercih dönemine dair detaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak olan tercih kılavuzuyla netleşecektir. Adayların, tercih kılavuzu açıklandığında belirtilen tarihlere göre işlemlerini gerçekleştirmeleri önem taşımaktadır.

İnfaz Koruma Memurluğu İçin Gereken Şartlar
İnfaz ve koruma memuru olmak isteyen adayların KPSSP94 puanının yanı sıra bazı sağlık ve fiziksel yeterlilik kriterlerini de karşılamaları gerekmektedir. Adalet Bakanlığı'nın belirlediği özel şartlar doğrultusunda, adayların tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sağlık raporu alarak görevlerini yapmalarına engel bir sağlık problemi olmadığını belgelemeleri şart koşulmaktadır.

2024 KPSS Ortaöğretim İle Gardiyan Olmak İçin Adım Adım Süreç
KPSSP94 Puanınızı Hesaplayın: Lise mezunları, KPSSP94 puan türünden en az 70 puan alarak infaz koruma memurluğu için başvuru yapabilirler.
Tercih Kılavuzunu Takip Edin: ÖSYM tarafından açıklanacak olan tercih kılavuzunda yer alan tarihleri yakından takip edin ve başvurularınızı belirtilen süre içinde yapın.
Sağlık Şartlarını Karşılayın: Ceza infaz kurumlarında çalışacak infaz koruma memurları için belirlenen sağlık şartlarını karşılamanız gerekmektedir. Gerekli sağlık raporunu tam teşekküllü bir devlet hastanesinden almayı unutmayın.
Atama Sürecini Bekleyin: Başvuru ve tercih sürecinin ardından, ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarını bekleyin.