Çorum’da yaşanan iki silahlı saldırı ve iş yerlerinin kurşunlanması, kentte büyük yankı uyandırdı. Polis ekiplerinin tespitine göre, çarşaf ve şalvar giyen maskeli iki erkek saldırgan, pazar esnafı Galip A. ve bir tekel bayisinin müşterisi Ramazan A.’yı vurdu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Çorum'da Silahlı Saldırganlar Dehşet Saçtı: 2 Kişi Yaralandı, 3 İş Yeri Kurşunlandı

Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin çeşitli bölgelerinde gerçekleşen silahlı saldırılarda kullanılan iki maskeli saldırganı yakaladı. Şüpheliler, çarşaf ve şalvar giyerek kimliklerini gizlemeye çalıştı. Kurşunlanan iş yerleri ve vurulan vatandaşların durumu şehirde büyük tedirginlik yarattı.

Saldırılar ve Şüphelilerin Tespiti

12 Ekim 2024'te Çorum’da yaşanan olaylar, pazarda tezgahtarlık yapan 31 yaşındaki Galip A'nın silahla vurulması ile başladı. Aynı gün bir tekel bayisine düzenlenen silahlı saldırıda ise 43 yaşındaki Ramazan A. yaralandı. Emniyet güçleri, saldırganların yüzlerini çarşaf ve maske ile gizleyen iki erkek olduğunu tespit etti.

Çorum'da kontrolden çıkan araç bakın nerelere çarptı! Çorum'da kontrolden çıkan araç bakın nerelere çarptı!

İşyeri Kurşunlama Olayları

Saldırılar bununla da sınırlı kalmadı. Bağcılar ve Cemilbey caddelerinde bulunan 2 iş yeri de kurşunların hedefi oldu. Saldırganların, olay yerinden hızla kaçtıkları belirlendi.

Şüphelilerin Yakalanması

Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, yaptıkları detaylı operasyonla şüpheliler O.K. (24) ve M.D'yi (23) yakaladı. Yakalanan zanlıların üzerinde iki ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. O.K. tutuklanırken, M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.