Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görevli itfaiye personeline Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimleri Programı (ADAMEP) kapsamında “Temel İtfaiye Er Eğitimi” verildi.

Temel İtfaiye Er Eğitimi programı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin muhtelif bölgelerinde hizmet veren itfaiye teşkilatında görevli 30 kişilik itfaiye personeline; Yanma-Yangın Bilgisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Söndürme Maddeleri ve Ekipmanları, Yangına Müdahale Esasları, Temel İlkyardım Bilgisi, Kurtarma Ekipmanları ve Kullanım Teknikleri, Trafik Kazalarına Müdahale, Yangın Önleme Tedbirleri, Olay Yeri Yönetimi ve Belediyelerde Afet Yönetimi konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitimlerin sonunda uzman eğitmenlerin gözetiminde bir tatbikat gerçekleştirildi. Ayrıca eğitim boyunca KKTC’de bulunan Gazimağusa ve Lefkoşa İtfaiye Birimlerine teknik bir inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir İtfaiyesi, TİKA ile afet ve acil durumlar karşısında iş birliği yapılan ülkelerin insan kaynağı kapasitesini artırmayı amaçlayan ADAMEP kapsamında farklı meslek gruplarına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlere devam etmeyi planlıyor.

“Her bir itfaiyeci, bir kahraman”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis Genel Müdür 2. Yardımcısı Kaan Resa Saçar, her itfaiyecinin bir kahraman olduğunu, eğitimde gördükleri konuların itfaiyecilere çok fayda sağlayacağını ve yaptıkları onurlu görevi kolaylaştıracağını belirtti.

Gerçekleştirilen eğitim için TİKA Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına teşekkür eden Saçar, Polis Genel Müdürlüğü olarak TİKA ile iş birliğinin devam etmesini istediklerini de ifade etti.

Otomobil, traktöre bağlı tarım aletine çarptı Otomobil, traktöre bağlı tarım aletine çarptı

TİKA Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ise TİKA’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamu kurumlarının kapasitesinin geliştirilmesi ve iki ülke arası iş birliğinin artırılmasına yönelik projelere büyük önem verdiğini belirtti.

Teorik-Uygulamalı eğitimleri ve eğitim sonu tatbikatını başarıyla tamamlayan KKTC Cumhuriyeti itfaiye personellerine Lefkoşa’da düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Sertifika törenine, İtfaiye Şube Müdürü Ramadan Gürpınar, TİKA KKTC Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Şube Müdürü Latif Erdoğan katıldı.

Konya İtfaiyesi uluslararası eğitimlere son hız devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi daha önce de Özbekistan, Karadağ, Tacikistan, Libya, Gambiya, Filistin, Gürcistan, Bangladeş ülkelerine eğitim vermişti. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yaptığı başarılı çalışmalarla hem ülke içinde hem de ülke dışında, bilgi ve tecrübesiyle model olmaya devam ediyor.